duminică, 28 septembrie 2008

Controlul in domeniul relatiilor de munca, al securitatii si sanatatii in munca (20.09.2008)


- Ordinul ministrului delegat pentru coordonarea autoritatilor de control nr. 245/16.06.2004

Inspectia Muncii exercita atributii de control in domeniul relatiilor de munca, al securitatii si sanatatii in munca si controleaza aplicarea unitara a dispozitiilor legale in aria sa de competenta.

(Sursa: www.inspectmun.ro)



Prin Ordinul ministrului delegat pentru coordonarea autoritatilor de control nr. 245/16.06.2004 s-a aprobat Ghidul Controlului care reprezinta un ansamblu de reglementari si norme tehnica care stabilesc tipurile propriu-zise de control, specifice atat Autoritatii Nationale de Control (ANC) cat si autoritatilor sau institutiilor aflate in subordinea sau in coordonarea ministrului delegat pentru coordonarea autoritatilor de control, obiectivele si scopul activitatii de control, modul de exercitare a controlului si limitele acestuia, documentele in care se concretizeaza actiunile de control, masurile ce pot fi luate de personalul cu atributii de control si procedurile de contestare a actiunilor de control.

In raport cu etapele in care se deruleaza controlul, Ghidul stabileste coordonatele generale ale acestuia, pentru fiecare din autoritatile si institutiile aflate in subordinarea Autoritatii Nationale de Control sau in coordonarea ministrului delegat si integreaza metodologii unitare in activitatea de control. Particularitatile specifice sunt cuprinse in reglementarile proprii fiecarei autoritati si institutii si in anexele corespunzatoare.



citeste tot articolul ...